משטה נ' החברה האמריקאית הישראלית לגאז בע " מ

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות כפר סבא
47313-05-10
9.12.2010
בפני :
הרווי גרובס

- נגד -
:
אבנר משטה
:
החברה האמריקאית הישראלית לגאז בע " מ
פסק-דין

פסק דין

1.בפני תביעה לפיצוי כספי עקב מחדלים וטעויות של הנתבעת במסגרת קשר מסחרי בינה לבין התובע.

ביום 22.7.09 יצר התובע קשר עם הנתבעת וביקש להתקשר עמה בהסכם לאספקת גז ביתי, תוך הוספת נקודת גז נוספת במטבח. נמסר לתובע שיש צורך לערוך בדיקה. לטענת התובע, נקבע ביקור הטכנאי ביום 23.7.09 בין השעות 15:00 – 18:00, אולם איש לא התייצב. רק כעבור 3 ימים הגיע טכנאי, ללא הודעה מראש, וטען שרק באותו בוקר – 26.7.09 – קיבל הוראה לבצע את הבדיקה.

התובע יצר קשר עם הנתבעת ונמסר לו שעליו לשלם 508 ₪ בגין ההתקנה. התובע הסכים לשלם את הסכום ובאותה הזדמנות ניסה לברר מדוע הטכנאי לא הגיע כמתוכנן. לדבריו, הנציגה הודתה בטעות, אך סירבה לאשר דרישתו של התובע לפיצוי.

2.ביום 30.7.09 הגיע לביתו של התובע טכנאי מטעם הנתבעת וביצע עבודות הקשורות עם חיבור צינורות הגז, ובסופו של ביקור התבקש התובע לשלם סכום נוסף של 240 ₪ על סמך דברי הטכנאי, שמה ששולם הינו עבור 2 מטר צינור, ואילו נדרשו 8 מטר צינור להשלמת העבודה. התובע שילם כנדרש.

3.התובע התלונן בכתב בפני הנתבעת במכתב מיום 10.8.09. הוא דרש 600 ₪ עבור אי הגעת הטכנאי והחזר של כספים, אשר, לטענתו, נגבו ממנו מעבר למוסכם שנקבע מראש – 508 ₪, ועוד 1,000 ₪ בגין הפרת ההסכם.

הנתבעת השיבה תשובה מפורטת לפיה הביקור של הטכנאי נקבע מראש ב- 26.7.09 והטעות אצל התובע. באשר לעניינים כספיים, הוסבר לתובע על הצורך לגבות עוד 240 ₪ עבור צינור נוסף (10 מטר בסה"כ), אולם לאחר בדיקת החשבון התברר כי התובע שילם עודף כסף בסך 81.55 ₪ ומגיע לו זיכוי של 52.11 ₪. הוצא חשבון זכוי בהתאם ונשלחו שיקים לתובע.

4.לאחר מכן התנהלה התכתבות מפורטת בין בעלי הדין, שאין צורך לפרטה כאן.

התובע לא בא על סיפוקו ומכאן תביעתו. הוא עותר לסכומים הבאים:

1.פיצוי עבור אי הגעת הטכנאי:600 ₪

2.החזר בגין גביית יתר:508 ₪

3.פיצוי בגין הטעיה והפרת הסכם וגביית יתר:1,000 ₪

4.פיצוי עונשי:5,000 ₪

5.החזר הוצאות – תמלול שיחות:500 ₪

_____________

ס ה " כ:7,608 ש"ח

5.בעת הדיון העיד התובע וגב' ערוף מטעם הנתבעת.

החלטתי לדחות את התביעה ולהלן הנימוקים לכך:

1.בעדותו מסר התובע לביהמ"ש: "בתחילה לא כיוונתי לתביעה, פיצוי קטן היה גומר ענין, אך כאשר סילופים של עובדות ושקרים.." (עמ' 1, ש' 19-20 לפרו').

דברי התובע אינם מדויקים ואף רחוקים מכך. על בסיס הראיות התרשמתי שמאותו יום שבו הטכנאי לא הגיע, התובע אכן תכנן לבנות תביעה כנגד הנתבעת. הרי כבר בשיחתו הראשונה לאחר ביקור הטכנאי ב- 27.9.09, התובע כבר דאג להקליט שיחותיו עם הנתבעת, ואין זו פעולה תמימה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>